NYE ØJNE PÅ ”DE UNGE VILDE”

 

Foredrag af kunsthistoriker Kamma Overgaard Hansen onsdag den 18.november kl. 19 på Vejen Bibliotek

 

Anette Abrahamsson Inge Ellegaard Erik A. Frandsen De Unge Vilde bragede igennem på den danske kunstscene med flere markante gruppeudstillinger i starten af 1980’erne. Især blev de forbundet med en genopfindelse af maleriet og en tiltrængt fornyelse oven på skiftende avantgardebevægelsers angreb på kunstinstitutionen. Og navne som Erik A. Frandsen, Claus Carstensen, Nina Sten-Knudsen, Christian Lemmerz, Lars Ravn og Lars Nørgård sælger stadig billetter på de danske museer.

Det at være ’ung og vild’ på 1980’ernes danske kunstscene handlede imidlertid om meget mere end maleri – og om mange flere kunstnere, end dem vi husker i dag. Foredraget stiller derfor skarpt på, hvad der egentlig foregik i kredsen omkring De Unge Vilde: Hvem var inde? Hvem var ude? Hvori bestod deres nyhedsværdi? Og hvilken betydning har 30 års kunsthistorieskrivning haft for vores forståelse af, hvad De Unge Vilde kunne, ville og gjorde?

Kamma Overgaard Hansen har Ph.d. i kunsthistorie med speciale i den danske kunstscene i 1980’erne, først og fremmest med interesse for De Unge Vilde og deres betydning for dansk kunsthistorie. Hun har bl.a. været museumsinspektør på Horsens Kunstmuseum.

Køb billet 70/90 kr. på forhånd på Vejen Kunstmusem.
Der gives 50% rabat til alle studerende.