TAL R – EN SPIELVERDERBER MED EGNE SYSTEMER

 

Foredrag af kunsthistoriker Kamma Overgaard Hansen
Onsdag den 2. november kl. 19.00

 

Et af de helt store navne på den danske kunstscene er Tal R - bl.a. med en stor udstilling af egne skulpturer på Glyptoteket. Tal R er identisk med Tal Rosenzweig, som er født i Israel, men som ganske lille flyttede med sin familie til Danmark. Han er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Et af hans store værker kan ses i Operaen i Takkelloftets foyer. Desuden er han maler og grafiker.

Vi har bedt Kamma Overgaard Hansen, kunsthistoriker og tidligere direktør for Horsens kunstmuseum, komme og fortælle os om Tal R. Kamma har for et par år siden gjort os klogere på De Unge Vilde. Hun arbejder nu freelance. Kammas oplæg til sit foredrag er følgende:

Tal R brød igennem som kunstner i løbet af 1990’erne og kom på mange måder til at vende op og ned på kunstscenen: Dels var han med til at sætte nye standarder for, hvilke motiver billedkunsten kunne behandle – og hvordan. Dels gik han temmelig ironisk til de traditionelle forestillinger om en kunstner med stort K, bl.a. ved at skilte med sin høje løn og velstrukturerede work-life-balance.

Foredraget vil kaste lys over, hvad Tal R tematiserer og sammenblander i sin kunst. Vi skal også se på hans samarbejde med den tyske kunstner Jonathan Meese. Et samarbejde, hvor de to kunstnere på forskellig vis ødelægger kunstscenens underforståede spilleregler med en blanding af selvbiografiske detaljer og interne jokes.


Vi glæder os til at kunne byde Kamma Overgaard velkommen på Vejen Kunstmuseum den 2. november kl. 19.00.