MAREN UTHAUG – FORFATTERAFTEN PÅ VEJEN BIBLIOTEK

 

Torsdag den 29. oktober kl. 19

 

Maren Uthaug Maren Uthaug er forfatter, tegneserieskaber og blogger. Hun tegner den daglige stribe til Politikens bagside: ”Ting jeg gjorde”.
I 2013 debuterede hun med romanen ”Og sådan blev det”. Hun er modtager af DR Romanprisen 2018 med ”Hvor der er fugle” samt af Otto B. Lindhardt-prisen 2019 for romanen ”En lykkelig slutning”.

Maren Uthaug blev født i 1972 i nordnorske Kautokeino i Finnmarken, hvor hun boede den første del af sit liv med sin norske mor og samiske far. I 1980 flyttede hun med sin mor til Haderslev i Sønderjylland.

Følelsen af at være fremmed og anderledes er et tema, der går igen i alle Uthaugs værker, og det behandles f.eks. ved, at værkerne handler om kultursammenstød, arv og miljø, tro og identitetssøgen og forskellige tabuer. I romanen ”Hvor der er fugle” er det eksempelvis emner som blodskam og indavl, der bearbejdes særligt intenst, og i ”En lykkelig slutning” skubber Maren Uthaug til sine læseres grænser ved at lade sin hovedperson være nekrofil.

Mød Maren Uthaug til et anderledes foredrag: I første del livtegner hun sit alterego, damen fra striben ”Ting jeg gjorde”. I anden del er der fokus på romanen ”En lykkelig slutning”. Arrangementet er et samarbejde mellem Museums- og Kunstforeningen og Vejen Bibliotek.
I striben ”Ting jeg gjorde”, som findes på bagsiden af Politiken, tegner Maren Uthaug livet, som det er, når man er halvvejs. For meget arbejde, for mange børn, udfordringen med teenagere, hverdagskærligheden til en mand, man efterhånden kender alt for godt og døden, der rykker tættere på.
Maren Uthaugs seneste bog ” En lykkelig slutning” handler om en bedemandsslægt i 7 generationer og om det skiftende forhold til døden og de døde gennem tiderne. I foredraget vil Maren Uthaug især fortælle om den research, hun har lavet til bogen, og hun vil læse op og svare på spørgsmål.

I forhold til COVID 19 følger biblioteket myndighedernes retningslinjer for offentlige foredrag og arrangementer blandt andet med krav til passende afstand. Derfor er der begrænsninger på deltagerantallet. Køb billet 70/90 kr. på forhånd på vejbib.dk eller på et af bibliotekerne i Vejen kommune.
Der gives 50% rabat til alle studerende.