MALENE

HAMMERSHØJ

 

 

 

Udstilling fra tirsdag den 23. april til tirsdag den 21. maj

På Vejen Bibliotek

 

Vi afholder fernisering tirsdag den 23. april kl. 16. Desværre kan Malene Hammershøj ikke være til stede, men bestyrelsen vil være vært ved et glas vin og fortælle lidt om Malene Hammershøj.

 

 

At de kunstneriske gener nedarves i slægten gennem generationer er ikke noget særsyn. Frank Hammershøj (1940-2013) behøver ingen introduktion på Fyn, og det er da heller ingen hemmelighed, at han er i familie med den verdensberømte kunstmaler Vilhelm Hammershøi (1864-1916), som var Franks mormors fætter. Sådan hænger dét sammen. I al beskedenhed omtalte Frank Hammershøj ofte sig selv som ”den billige Hammershøj”.

 

Men hvem er Malene Hammershøj? Det er såmænd ingen ringere end Franks yngste datter, der kom til verden i 1967. Som voksen forsøgte Malene længe at undertrykke lysten til at male billeder. For det første mente hun, at der var malere nok i familien, for det andet ud fra det fornuftige ræsonnement, at indkomsten fra fast arbejde er mere sikker end kunstnerlivets lunefulde tilskikkelser. Men hun kunne ikke holde trangen nede. Hendes kunstneriske kreativitet brød igennem som et vulkanudbrud, og hun blev kunstner på fuld tid.

 

Malene Hammershøj maler for sin egen skyld, simpelthen fordi hun elsker det. Malerierne kalder og motiverne trænger sig på! Ligesom i faderen Frank Hammershøjs billedunivers er hendes afsæt det abstrakte koloristiske med en forkærlighed for de pariserblå og umbra nuancer. En silhuet af en fugl, et ansigt i profil eller måske en hest i fuld fart giver modspil til de abstrakte felter og sætter fantasien i gang.

 

Med udgangs fra sit atelier i byrådssalen på det gamle rådhus i Bogense har Malene Hammershøj de seneste år markeret sig stærkt med sine malerier.