MATHILDE WALTER CLARK – ROMANEN LONE STAR

 

Forfatteraften onsdag den 25. november kl.19 på Vejen Bibliotek

 

Mathilde Walter Clark Lone Star Mathilde Walter Clarks sjette bog, romanen Lone Star, er den bog om sin far, som hun altid har vidst, at hun en dag ville blive nødt til at skrive. Og fordi faren er fjern — atomfysiker, amerikansk, bosat på den anden side af Atlanten — er det ikke kun en bog om en far og en datter, men om de næsten uoverkommelige afstande som skiller dem ad. Geografien, sproget og tiden — og en kantet, hollandsk stedmor, som man sent glemmer.

Ud af arbejdet med at få erindringsstoffet på papir vokser et nyt projekt frem: En rejse med faren til hans fødeegn i Texas, hvor deres fælles forfædre slog sig ned for seks generationer siden. Her bliver den fraværende far pludselig levende og nærværende. Nye spørgsmål dukker op. Er det alligevel muligt at overvinde umulige afstande? Kan man vende hjem til et ukendt sted?

I aftenens foredrag fortæller Mathilde om arbejdet med at skrive på det konstant bevægelige erindringsstof, om tiden, der nådesløst går, og om nødvendigheden af at skrive historien, mens den er levende. Undervejs vil der være oplæsning, og efterfølgende er der plads til spørgsmål fra publikum.

Mathilde Walter Clarks næste bog essay-samlingen "Huset uden ende" udkom den 25. marts. Heri er der flere tekster, der knytter sig til Lone Star, fx titelessayet, som handler om det mord, der blev begået i Clark-familiens hus. . .

Køb billet 70/90 kr. på forhånd på vejbib.dk eller på et af bibliotekerne i Vejen kommune.
Der gives 50% rabat til alle studerende.