KVINDER DER FORANDRER VERDEN

 

Udstilling på Vejen Bibliotek mandag den 18. februar -18. marts 2019

Fernisering mandag den 18. februar kl. 16.00, hvor Agnete Brinch vil være tilstede.

 

 

Agnete Brinch (født 1970) bor i Billum og har de senere år haft stor succes. Hun blev bl.a. i 2015 udvalgt blandt 14.000 ansøgere til den internationale censurerede udstilling ”Portrait Now” .

 

Kunstneren Agnete Brinch fortæller historier om kvinder og mod gennem sine kunstværker. Kvinderne er rollemodeller, som i et historisk perspektiv har haft en væsentlig betydning, når vi ser verden i dag. Portrætterne viser selvstændige kvinder som f.eks. Karen Blixen, Anna Ancher eller piloten Amelie Earhart, der, som den første kvinde, fløj over Atlanten.

 

Det at fortolke historiske personligheder på sin helt egen og unikke måde, gør Agnete Brinchs værker autentiske og nærværende. Agnete Brinch bygger sine portrætter op i felter eller beskærer dem, så det kun er en del af ansigtet, der ses. Det pirrer nygerrigheden og skaber en tavs scene, og den kun halvt fortalte historie taler til fantasien.

 

Agnete Brinchs nyeste portræt forestiller Margrethe Vestager, der er med til at forandre verden i sin rolle som Konkurrencekommissær i EU.

 

På Vejen Bibliotek udstiller Agnete Brinch sine kunsttryk ( et oplag på 50-100) og alle er individuelt nummererede og signerede af kunstneren.

 

 

 

Det Myldrende liv