HELLE HELLE

FORFATTERAFTEN MED UDGANGSPUNKT I ROMANEN DE

 

 

 

Torsdag den 28. marts kl. 19 - 21 på Vejen Kunstmuseum

Helle Helle holder foredrag om sit forfatterskab med hovedvægt på romanen de. Hun fortæller om skriveprocessen, om hvordan en roman bliver til og om, hvorfor den – heldigvis – aldrig bliver som planlagt.

 

 

Helle Helle er en af Danmarks stærkeste prosaister. Hendes forfatterskab begyndte eksperimenterende og avantgardistisk, men hun har derfra gradvist udviklet sin helt egen stil. Hun kan som ingen anden beskrive en overflade, der er ved at krakelere. Med en nøgtern realisme og rammende replikker indfanger hun hverdagen, hvor dramaet lurer lige under overfladen.

 

 

Hun er født i 1965 og opvokset i Rødby. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 1991 og debuterede i 1993 med romanen ’Eksempel på liv’.

Helle Helle har modtaget en række priser og præmieringer, bl. a. Kritikerprisen, PO Enquist-prisen, De gyldne laurbær og Det Danske Akademis Store Pris.

Helle Helles noveller og romaner er oversat til tyve sprog.

 

 

Romanen de

Helle Helles seneste udgivelse er romanen ’de’ fra 2018.

’De’ er mor og datter. De bor på Lolland engang i 1980'erne; datteren begynder i gymnasiet, hendes mor arbejder i forretning. Alt ånder tilsyneladende udramatisk hverdagsliv i provinsen, men noget truer. Under fortællingen ligger en undertone af sorg og tab.

En stor læseoplevelse og en stærkt bevægende roman.