BILLEDKUNSTNER ANNE ØSTERGAARD

 

Udstiller på vejen Bibliotek fredag den 3. februar – torsdag den 2. marts 2023
Fernisering fredag den 3. februar kl. 16

 

Min motivverden:

Min interesse for dyr stammer fra min barndom. Min far havde en dyrlægepraksis på landet. Der var dyr hjemme, dyr på markerne omkring mit hjem, snak om dyr ved middagsmaden. Min far lugtede af de stalde, han havde været i. Jeg elsker stadig lugten af ko.

At følge lærkens sang og søge at spotte den på himlen var en sport, mens jeg cyklede rundt på vejene på landet til veninderne, som boede på gårde rundt omkring.

Som voksen har jeg udvidet min interesse for dyr og landskaber. Hvor jeg bor, er der en sø, hvor kalve græsser hele sommeren. Køer og kalve hører til et af mine foretrukne motiver. Koen har fire hjørner, som der synges.
Solsortens kamp om æblerne i vinterens løb er et yndet malemotiv.

Da jeg elsker at sidde ude og male akvareller, maler jeg alle mine akvareller på stedet, men om vinteren kan jeg af gode grunde ikke sidde ude. Så maler jeg solsorte på lærred. Mine runkne filippaæbler kaster jeg ud i haven, mens jeg maler fuglenes forskellige positurer.

At male efter model er den bedste måde at holde sin tegnefærdighed vedlige på, så det gør jeg kontinuerligt.

Duers flugt som mønster på himlen studerede jeg i Damaskus på et ophold på Det Danske Institut. Duer kan man sidde og skitsere i alle byer, når man er turist.

Mågerne er jeg faldet fuldstændigt for gennem de mange ophold, jeg efterhånden har haft i Kunstnerhuset i Lofoten/Nordnorge. Jeg har ved selvsyn konstateret, at måger ikke kun er larmende asociale skraldespandsfugle, men også er tro og omsorgsfulde partnere gennem et langt mågeliv.

Landskabsmaleriet fascinerer i Lofoten, Svalbard, Island og Færøerne ved sin storhed og i Danmark, særligt ved Vestkysten, ved sin enkelhed.

Landskabsmaleri er en gammel traditionel maledisciplin, som jeg tilsyneladende aldrig bliver træt af dyrke.

I 2022 har maleopholdene gået til Færøerne og Lofoten.

CV:

Anna Østergaard er født i 1951 og uddannet som billedkunstlærer fra Marselisborg seminarium 1974–78 samt på Århus kunstakademi i 1996–1999. Maleri ved Jon Gislason og Anette Olesen.

Medlem af:

  • BKF:( Billedkunstnernes Forbund)
  • Nordisk Akvarelselskab
  • ProKK: (Professionelle kunstnere og kunsthåndværkere)
  • Spor Kunsten
  • KKS: (Kvindelige Kunstneres Samfund)


  • se udfoldet cv på www.anne-oestergaard.dk