ÅBNINGSUDSTILLING PÅ VEJEN BIBLIOTEK

Tirsdag den 1. oktober til mandag den 11.november

 

Med fernisering onsdag den 2. oktober kl. 16

 

Den første kunstner, der udstiller på det nye bibliotek, bliver Poul Agger, hvis billeder vil være at se til åbningen af det nye bibliotek. Da biblioteket har et stramt program for denne dag, afvikles ferniseringen for udstillingen dagen efter om onsdagen, hvor kunstneren vil være til stede.

Han er født i 1936 i København, er maler, grafiker, billedhugger og elev af Mogens Andersen. Hans værker er kendetegnet ved stærke kontraster og en koloristisk palet, der går fra varme til kølige farver. Motivmæssigt bruger han maskinagtige former, blævrende amøbeformer og botaniske forekomster - undertiden med ansigter. Formerne og figurerne danser på fladen, og de optræder som regel på en sort, hvid, grå eller blå baggrund. De kan undertiden minde om et tegnalfabet med en skjult mening.

Poul Aggers poetiske arbejder er popagtige og fladt malet uden spor af håndens bevægelser i malingen. I grafikken har han især koncentreret sig om det sort/hvide linoleumstryk og fra 80’erne også om serigrafiet.

Ved siden af at male arbejder han også med keramik og med keramisk skulptur med den samme legende vitalitet og humor som i maleriet.

Poul Agger er medlem af kunstnersammenslutningen Grønningen, som blev stiftet i 1915 og repræsenterer et toneangivende udsnit af dansk billedkunst fra de seneste 100 år.

Han har udført mange udsmykningsopgaver og udstillet mange steder i ind- og udland.